14. januar 2016

Foreningsaktiv

Som ørkenrotte-entusiast virker det for mig ganske naturligt at være aktiv i en forening for disse skønne små dyr.

I vinteren 2012/2013 begyndte jeg og nogle flere stykker at stikke hovederne sammen og inden vi så os om, var spadestikket til en forening taget.
For at skabe bedst mulig grobund for en forening, valgte vi en løsning som åbnede døre for flere arter. En forening som skulle rumme alle muse- og ørkenrottearter.
På den måde håbede vi på, at vi kunne samle flest mulige af både kæledyrsejere og opdrættere om et fælles mål: at arbejde for vores smågnavere som kæledyr.

Vi afholdte stiftende generalforsamling i maj 2013 og siden er foreningen vokset.
Den fik navnet Dansk Mus & Gerbil.
Den er åben for alle der ønsker at bidrage til dets formål for, at arbejde for udbredelse af viden om muse- og ørkenrottearter.

Foreningen danner grobund for et socialt netværk både online på facebook og på udstillinger. Der opstår mange nye venskaber på tværs og vi deler viden med hinanden om alt lige fra basal pasning og pleje over til det helt nørdede genetik.

Køber man et kæledyr ved en DMG opdrætter får man 25% rabat på sit første medlemskab. Det giver en mulighed for at prøve at være medlem uden det koster fuld pris.

Jeg anbefaler altid, at ejer man en ørkenrotte – eller en anden art af gerbiler eller mus – så skal man naturligvis være med i fællesskabet. Det er med til at gøre det sociale netværk større og så støtter man samtidig foreningens arbejde for at fremme muse- og ørkenrottearter. Foreningen holder super hyggelige udstillinger for deres medlemmer med både standardklasser, kæledyrsklasser og også en klasse kun for børn.

Har man kræfterne og lysten, så er foreningen også stadig helt ny og det giver mulighed for, at den stadig kan formes i forskellige retninger. Foreninger mangler altid ildsjæle og DMG er ingen undtagelse. Hvert forår holdes der generalforsamling og nye kræfter hilses altid velkommen. Alt lige fra PR arrangementer til tovholdere for sociale hyggetræf og hjælp til udstillinger mangler foreningen altid hænder til.