Karantæne

Efter en ferie kom jeg i går aftes hjem til noget af en forskrækkelse.

I mit avlsbur fandt jeg først min vidunderlige blue burmese hun Trickster død. Hun lå begravet og var meget indsunken, men uden nogen synlige tegn på, hvad der havde taget livet fra hende.  Hun havde desværre været død for længe til, at en obduktion kunne udføres.

Jeg tog en hurtig beslutning og tømte hele buret for dyr – Poker, Joker og Tricksters 5 unger kom frem. Men Jokers to store unger – Eve og Adipose gjorde ikke. Jeg fandt dog et nyt kuld i buret, som Joker er mor til – de er ca. 2 dage gamle og umiddelbart fine alle sammen.
Efter at have tømt buret for indhold fandt jeg desværre også Eve og Adipose døde – indsunkne og tynde. For 14 dage siden var de tykke, sunde og livlige. Adipose var tydeligvis død kort forinden og han er gemt i håb om, at der kan laves en obduktion i starten af næste uge.
Alle Tricskters unger har en slem luftvejsinfektion, og jeg måtte i går aftes akut aflive de to hanner.

Jeg har valgt at gå i karantæne, indtil jeg har alle dyr raske. Poker og Joker er sammen med de store unger sat i behandling med antibiotika. Så nu kæmper jeg for de sidste hunner i det store kuld, men jeg tvivler desværre på, at alle kan klare den, da især to af dem er meget medtaget.
Jokers kuld er på 4 – 3 hunner og 1 han, jeg må vente og se tiden an, om alle udvikler sig til at være sunde og raske.

Der kommer naturligvis opdatering, når karantænen ophører, men jeg forventer at være i karantæne minimum i 3-4 uger fra d. 16-07.