Når 1 bliver til 3…

Lige inden påsken var der lidt for meget piberi i avlsburet.
Gruppen bestod af 4 hunner og 1 han – Vixen, Bitten, Soul, Vap og Rip.

Vap virkede til at være den, som den der peb konstant, så hun kom ud. Desværre stoppede piberiet ikke af det. Pludselig var det Soul.

Et tjek af alle hunner afslørede, at Bitten havde voldsom diarré, det havde flere af de større unger også, Soul var super stresset og Vap havde mange sår på bagparten.

Synderen viste sig hurtigt at være Vixen. Hun var efter ungerne og Vap og Soul forsøgte så at lægge sig i mellem.
Vixen blev taget fra, aflivet da jeg ikke tolererer den adfærd i en avlsgruppe, og Bitten sat i karantæne.
Soul var så stresset, at hun peb og bed af alle omkring sig, burede sig inde i et hjørne. Så hun kom også i karantæne.
Tilbage blev Vap og Rip.

1 hun blev pludselig til 3 hunner jeg måtte fjerne fra avlsgruppen.
Bitten klarede den ikke – hun kom sig aldrig og Soul var fortsat så stresset, at jeg ikke kunne få hende tilbage i gruppen.

Heldigvis var alle unger så store, at Vap og Rip kunne overtage opdragelsen og de små unger var ikke flere end, at Vap kunne overtage diegivningen.
Heldigvis var der store hunner fra både Souls og Bittens seneste kuld, så deres gener er ikke forsvundet fra gruppen. Men udskiftningen må siges at være sket noget før jeg havde troet.

Efter påske har Soul har i sit karantæne bur leveret et fint lille kuld på 3 drenge, hvoraf en bliver hjemme og skal flytte op i drengegruppen.
Vap har også født et kuld – i starten var der 4 stk, men i går fandt jeg kun de 3. Buret skal rengøres i bund aften, så må jeg se om den 4. bare var gemt godt eller om den ikke er mere.

Avlsgruppen blev lige pludselig meget anderledes, men sådan går det nogle gange, når 1 hun ikke har de sociale egenskaber helt i top. Den slags bliver sorteret hårdt fra herhjemme, og derfor er jeg også ok tilfreds med, at jeg ikke har fået noget i avl efter Vixen.