Slut for denne gang – næsten

Der har været mange tanker og følelser i spil de sidste måneder og uger især.
Opdrættet lukker ned og der beholdes kun 3-5 ørkenrotter til hyggelig puslen i buret.

Overskuddet har været på et lavpunkt længe og det kunne mærkes, at ørkenrotterne ikke længere var en glæde, men udelukkende en pligt i det daglige – husk foder, vand og gør burene rene… Unger blev en “pligt” at få taget billeder af og sat til salg.
Nu stopper legen, mens den er god. Mens jeg stadig kan se mig selv i øjnene og vide, at de unger, som er solgt til kæl, også har set menneskehænder og er i orden, mens forældredyrene er i top kvalitet og inden jeg helt mister lysten til dem som hobbydyr. eg har

Jeg har med tungt hjerte tilvalgt de 3 ørkenrotter, som jeg mest af alt ønskede at beholde.
Tankerne har fløjet – hvem skulle blive, hvem kunne jeg bare ikke skille mig af med. Egentligt var tanken en drengegruppe. Drengene har altid haft en særlig plads. Men når alt kom til alt, så var der kun én dreng, som jeg ikke KUNNE gå af med. Da jeg så kiggede på pigerne, var der to smukke, søde, vidunderligere piger, som jeg heller ikke kunne gå af med. Men jeg VIL ned på et bur – så det måtte blive de tre sammen…

Dermed bliver 3 hjemme – Stormy, Fru P og Silver.
Men hov – stoppede jeg ikke opdrættet, men beholder en han og to hunner? Kommer der ikke unger så? Altså flere kuld?

Både ja og nej.
Det er sandt, 2 hunner og 1 han vil betyde unger. Og her bliver min tidligere restriktive avlsetik strukket en smule for mig, for at det her kan gå op – like it or not.
De unger, der fødes, vil blive fjernet fra mor og aflivet humant, når de bliver i en størrelse, så de passer til slangefoder hos en bekendt.
På den måde spares hunnerne for at opfostre kuld efter kuld fuldt ud, så hun ikke slides op, og en slange får godt foder.
Det er for mig et kompromis og i sidste ende vinder vi alle.
Det er NATURLIGT:
– for ørkenrotter at bo en han med flere hunner og dermed bevares en sund og naturlig familiedynamik i flokken.
– at et helt kuld går til nu og da, så det vil ikke skade hunnerne eller hannen.
– for slanger at spise ørkenrotter, så den bliver nu bare mæt af ørkenrotter født i gode luksusforhold, frem for at skulle fodres med dyr avlet hos foderavler, der måske ikke går så højt op i deres velfærd.

Når mine hunner nærmer sig alderen for, at de ikke længere kan få unger, så kan jeg vælge at beholde en unge, for at holde min gruppe kørende. Dermed taber jeg ikke hele mit arbejde gennem de sidste mange år på gulvet og smider en masse gode gener ud.

Der bliver IKKE registreret flere kuld her på hjemmesiden, medmindre jeg vælger at beholde en hun eller der er bestillinger. Det kan være, at jeg om noget tid får lysten igen, og derfor vælger jeg også denne løsning. For ikke at skulle starte helt forfra, hvis jeg om noget tid igen får tid, overskud og lyst til et seriøst opdræt igen.

HVIS du har et særligt brændende ønske om en unge herfra med en god begrundelse, så skriv til mig privat. Vi kan så måske blive enige om at der “gemmes” et par unger i et kuld her og der, HVIS den er garanteret et godt hjem efterfølgende. Skal den bruges i avl, så er det med at have begrundelserne i orden dog, da det er blå og pointed jeg beholder = ikke det letteste genetik og farvegenkendelighed at arbejde med!