Kuld R er født – gang i opdrættet igen

Efter et år med nærmest ingen kuld er der endelig gang i ørkenrotte-opdrættet.

LUX Kappa og LUX Zetha har fået deres første kuld sammen med 4 fine unger i – 2 hunner og 2 hanner.

Samtidig har opdrættet ændret sig, fra flere aktive par til nu kun en gruppe. Grundet personlige omstændigheder har jeg nu kun ét bur, hvor der bor en gruppe med LUX Kappa som han og så pt 3 hunner: LUX Zetha, Kasse’s BetteLård og Satomis Pearl. De bor nu i et 130L bur og fungerer som en stor familiegruppe.
Der kan komme flere til, hvis jeg vælger at beholde en hun-unge eller får en ny hun ind i gruppen.

Unger bliver solgt under samme vilkår som tidligere og får nu en opvækst i en stor familiegruppe frem for kun af mor og far. Det vil forhåbentligt give nogle meget socialt stærke unger og jeg vil forsøge at få indrettet deres bur, så der er mindst muligt risiko for indlært stereotyp adfærd.

Det er derfor desværre slut med de mere specielle gerbil-arter, men jeg vil fortsat nyde at dømme dem på DMG-udstillingerne fremover. Mit hjerte banker for de sjældne gerbilarter og de vil altid betyde noget særligt for mig.