Forårets babyboom fortsætter

Baby-boomet fortsætter i Satomi Gerbils.
Alle hunnerne er nu enten drægtige eller har haft 1-2 kuld. Det næste kuld vi venter på er C2 mellem Rip og Vixen. Vixen har termin inden for den næste uge og det er meget spændende, hvad hun gemmer på.

Det er skønt, at hunnerne og Rip bruger foråret til at få unger og der er en skøn harmoni i gruppen.
De voksne hunner er gode til at samarbejde om jobbet som babysitter, og de store unger fra de første kuld i år bliver opdraget godt af hele flokken.

De tre nyeste kuld – Kuld Å, A2 og B2 ligger alle 11 i samme rede, og de tre mødre ligger på skift eller sammen hos dem. Dermed er alle unger altid varme, mætte og trygge, mens mødrene også får plads til en velfortjent hvil, mens de andre hunner har “vagten”. Skønt at se hunnerne er så velfungerende socialt sammen.

 

Med flere hunner drægtige og kuld på vej jævnligt begynder jeg nu at kunne se frem til, at kunne sælge ud til kæledyr igen.

Har du interesse i en eller flere ørkenrotte-kæledyr herfra, så kontakt mig endelig. Jeg har åbnet op på ventelisterne og du kan hele tiden følge med herinde på Nuværende Kuld siden, hvilke kuld jeg har i øjeblikket og hvilke kombinationer og farver der er mulige i opdrættet.
Ligeledes vil Til Salgs siden også blive opdateret, så snart nogle er til salg/klar til reservering.

Jeg forventer 1-2 kuld per måned fra nu og indtil efteråret, så der vil jævnligt komme unger. Alle kuld fødes i samme bur, så det er ikke et problem at få en unge fra et kuld og en unge fra et andet kuld. Da de alle vokser op sammen, vil de også uden problemer kunne flytte ud sammen. 
Hvis du er på udkig efter ørkenrotter af et bestemt køn eller farve, så kan der jo gå lidt tid inden lige det dukker op, men jeg skriver dig gerne op og kontakter dig, når/hvis det lykkes.

OBS – Ønsker man unger til avl, så kontakt mig. Jeg sælger kun unger til seriøse opdrættere, som arbejder seriøst med genetik og stamtavler. 
Som seriøs opdrætter forventer jeg, at du har styr på farvegenetik samt en forståelse for at arbejde med stamtavler ift. indavlskoefficienten.
Dette da et par af mine linjer er et miks af både c-gener (points) og dd (Blå / Diluted).
Disse gener skal helst ikke blandes yderligere med andre farve-gener, da det kan give store problemer med farvegenkendeligheden og dermed skabe problemer i flere generationer ud for de næste der arbejder med det. 
Nogle af mine dyr har også en relativ høj indavlskoefficient.
Som kæledyr har dette ingen betydning, men i avlsøjemed er det vigtigt at have tjek på, så man ikke får skabt nogle sundhedsmæssige problemer på længere sigt.